Wie is Victor Brands?
Z’n verleden
Begin jaren ’90 begon Victor als grondsteward bij de KLM, waar hij menig passagier trakteerde op stand-up comedy avant la lettre. Toen hij de KLM verliet was hij opgeklommen tot manager. In die tijd bezocht Victor veel voorstellingen, schreef teksten en kwam in contact met Comedytrain, dat hem in 1994 inlijfde. Geregeld speelde hij in comedycafé Toomler en deed z’n kunstje op diverse podia in het land. Van lieverlee werd hij acteur en was te zien in tv-commercials, bedrijfsfilms en series, zoals Westenwind, Blauw blauw, Unit 13, Goudkust, Kees & Co en Van Speijk.
Z’n misstap
In 2001 werd Victors acteurscarrière even onderbroken door een misstap. Nou ja, even. Hij bracht drie jaar door in Amerikaanse federale gevangenissen, nadat-ie in Miami gearresteerd werd voor witwassen. Onder het pseudoniem Jan de Graaf schreef hij voor de Volkskrant over het reilen en zeilen als inmate. Na overplaatsing naar een strengere gevangenis in Atlanta, lukte het hem niet meer om z’n epistels te publiceren. Toch schreef hij door en na z’n vrijlating verscheen in 2005 Vast in de VS. Een aanrader!
Z’n heden
Soms nog een ’rolletje’ (zoals hiernaast in de serie “Stanley H”), maar Victor vond z’n draai vooral in het trainen en coachen. De mensen in een organisatie staan daarbij altijd centraal. Doelstellingen om processen in organisaties beter te laten verlopen, vertaalt hij naar eenzelfde doelgerichte aanpak. Victor gebruikt z’n acteerkwaliteiten, inlevingsvermogen, levenservaring en studie om resultaten te halen. Ook aan zijn werkwijzen geeft Victor een eigen draai. Om diezelfde mensen weer slagvaardiger en zelfverzekerder de werkvloer op te kunnen sturen.
Z’n toekomst
Waar mogelijk nog meer tijd doorbrengen met z’n twee tienerdochters; quality time. En doorgaan met waar-ie mee bezig is. Want hij is er goed in en vindt het leuk. Lees maar wat z’n huidige opdrachtgevers van hem vinden. En voor nieuwe geldt; misschien nóg wat selectiever zijn. Er moet een ‘klik’ zijn. Een gevoel van symbiose. Als je met hem aan tafel gaat, als je je verhaal vertelt, je wensen neerlegt, dan geeft-ie respons. En dan geldt What you see (and hear), is what you get. Want Victor is Victor.